15 Ocak 2016 Cuma

Jessica Shirvington - Uyanış - The Violet Eden Chapters #1 [YORUM]




Orjinal Adı: Embrace
Seri Bilgisi: The Violet Eden Chapters #1
Goodreads Puanı: 4.01
Türkçe Yayın: Dex Kitap
Çevirmen: Deniz Başkaya
Türü: Fantastik, Melek, Genç Yetişkin,

YORUM

Yeni yılın ikinci yorumuyla sizlerleyim. Önce Lanetli, şimdi de Uyanış derken bu haftaki fantastik kotamı doldurdum.
Bu satırları yazarken farklı bir türe çoktan yelken açtım bile :) 
Uyanış fantastik türde yine çok bilinen bir konu üzerine -melekler- yazılmış bir kitap ve ben bu konuyu çok severim. 

  Konusundan birazcık bahsedecek olursam;
Işık ve karanlık meleklerinin var olduğu ayrı bir diyar mevcut. Bu meleklerin bazıları kendi istekleriyle dünyaya gelmeyi seçmişler, bazıları da kötülüklerinden ötürü dünyaya sürülmüşler. Bu nedenle bunlara sürgün melekler deniyor ve bir çoğu insandan üstün olduğu kibriyle dünyayı ve insanları yönetmek istiyor. Bir de grigoriler var. Bunlarda insanoğlunun koruyucuları. Grigoriler insan ve melek kırması gibi, 17 yaşlarında potansiyellerine ulaşıyorlar ve özgür irade çok önemli bir unsur. İşte kahramanımız Violet'te 17 yaşına girmek üzere ve o da bir grigori adayı. Bunu öğrenmek ciddi bir şok etkisi yaratıyor. Grigorilerin olayı da 5 duyuyla ilgili ama bu kısmı da daha somut olaymış iyiymiş. Bunların bir de kader ortakları oluyormuş, birbirinin ilk yardımcısı gibi bir durumları var. 

Aslında görüldüğü gibi konu fena gitmiyor. 
Amma velakin doyurucu, istediğimi alabildiğim bir kitap olmadı malesef. Sen konuyu daha olgunlaştıracağına, daha şaşırtıcı ögelerle süsleyeceğine gıcık bir aşk üçgenini gözümüze sok!! 
Tamam olsun ama yerli yerince olsun,ana hikayenin yerini alınca insanın keyfi kaçıyor. 

Karakterlere gelince;
Ana karakter olan Violet çok zayıftı bence. Ana karakterin güçlü yansıtıldığı kitapları daha çok seviyorum. Etki altında kalan, saçma sapan kararlar veren bir kız hiç hoşuma gitmedi. 
Lincoln'de grigori ortak olarak pek kağıt üzerinde kaldı (lafa bak, kitap bu tabii kağıt üzerinde olcak dimi :D :D, ama siz anladınız onu, öyle bir yazacaksın ki ete kemiğe bürünecek karakter) 
Sanırım bir tek Phoenix üzerinde özene bezene çalışılmış, şahsen fena değildi. Ama onun sonu da ne olacak bilemem :D

Anlayacağınız üzere pek keyif aldığım bir okuma olmadı. Devam kitapları çıkar mı bilmiyorum ama sanırım aklım kalır da alırsam Phoenix yüzünden olacak. 


ARKA KAPAK

"Kader, aşk ve yenilmez karanlık güçler üzerine büyüleyici bir hikaye." The Sun-Herald Violet'ın tek isteği Lincoln'la olmak. Ancak Lincoln ikisini ayıracak kadar büyük bir sırrı saklıyor. Bir de Phoenix var. Aşırı tutkulu ve gizemli olsa da Violet'ın başı sıkıştığında hep yanında olan Phoenix. Violet bir gün kendisini meleklerin intikam peşinde koştuğu ve insanların savaşçı olduğu ışık ve karanlık arasındaki mücadelenin ortasında buluyor. Bu savaşta neleri feda edeceğine hemen karar vermesi gerekiyor. Yanlış seçim, sadece kendi hayatının değil, dünyanın da sonu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder