11 Mart 2015 Çarşamba

Jessica Verday - Gölgeler [YORUM]




Orjinal Adı: The Hollow
Seri Bilgisi: The Hollow
Goodreads Puanı: 3.75
Türkçe Yayın: Pegasus Yayınları
Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan
Türü: Fantastik, Genç yetişkin

YORUM

Merhabalar yine bir yorumla karşınızdayım. Pegasus Yayınları’ndan çıkan Gölgeler kitabı uzun zamandır ilgimi çekiyordu. Özellikle kapağından çok hoşlanmıştım. Öncelikle serinin ikinci kitabı indirimdeydi onu aldım. Nasılsa ilk kitapta ucuzlar diye bekledim ama nafile bir türlü fiyatı uygun olmadı. Sonra Tüyap’ta alayım dedim ama eve gelip baktığımda serinin 3. Kitabını aldığımı fark ettim. Kesin bu kitapta bir şey var. Evren bana bir şeyler mi demek istiyor diye düşünürken geçen hafta denk getirdim ve aldım. Bazen durup bir söz dinlemek lazımmış.
Sleepy Hollow ve başsız süvari efsanesini duymuşsunuzdur. İşte kitabın etrafında döndüğü konu bu. Biraz daha modern versiyonu.
Abigail’in (Abbey) çok yakın arkadaşı Kristen’in nehirde ölümüyle başlıyor. Abbey bu ölümle başa çıkmakta çok zorlanmaktadır. Bu süreçte gizemli Caspian ile tanışır ve ondan destek alır. Bir süre sonra da aşık olur. Bu arada Kristen’in günlüklerinden onun gizli bir ilişkisini öğrenir. Abbey ihanete uğramışlık hissiyle bir isyan içerisine girer. Caspian’da gizemli halleriyle kendisinden uzaklaşmaya başlar. Hikaye böyle devam ediyor.
Fantastik kitapları severim ama nedense Gölgeler benim için pek de iç açıcı olmadı. Kitabın büyük bir bölümü Kristen’in ölümüyle ilgili ama bu konu ne gelişti ne sonuca ulaştı. Sürekli Sleepy Hollow mezarlığı etrafında gezip durdu. Sanki amaçsızca yazılmış, bir yere bağlamak istemeksizin günce gibi devam etti. Tabii bir noktada efsaneye bağlanacağı belli ama gelmiyor o nokta :D :D
Kitabın finalinde var birşeyler ama benim için çok da tatmin edici olmadı. 
Belki de hikaye devam kitaplarında daha iyi olur.  O nedenle ikinci kitabına da bir şans vereceğim.

ARKA KAPAK


Hatırların gölgesinde bir kasaba, hüznün ve gizemin ortasınta kalmış bir sevgi!

Abbey'nin en yakın arkadaşı Kristen, Sleepy Hollow Mezarlığı civarında kaybolunca herkes onun öldüğünü düşünür ve intihar ettiğine dair dedikodular baş gösterir. Abbey, dostunun arkasından yas tutar ama içten içe onun öldüğüne inanmayı reddetmektedir. Bu sırada Kristen'ın cenaze töreninde bir anda ortaya çıkan, son derece yakışıklı ve esrarengiz Caspian'la tanışır. Caspian sırlarla doludur ama Abbey'nin kendisini özel hissetmesini sağlayan tek kişi de odur.

Abbey tam bu üzüntülü dönemi atlatabileceğini düşündüğü anda en yakın arkadaşına dair bildiği her şeyi sorgulamasına neden olan bir sır ortaya çıkar. Abbey, Kristen'ın ihanetine anlam vermeye çalışırken bir başka korkunç gerçeğin de açığa çıkmasıyla hem Caspian'a karşı hissettiklerini hem de akıl sağlığını sorgulamaya başlayacaktır...

"Muhteşem! Gölgeler baştan sona soluksuz okuyacağınız bir roman."
L.J. Smith, The Vampire Diaries'in yazarı

"Verday'in Gölgeler'i gerçekten dikkat çekici ve sonu insanı merakta bırakıyor. Devam kitabı kesinlikle çok okunacak."
Booklist


2 yorum:

  1. Çok kararsız kaldığım bir kitap -_- Hani bir umut yorumuna baktım ama cıks olmadı :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır merak ediyordum, bu süreçte farkında olmadan beklentim de artmış sanırım. İlk kitap olarak daha iyi bir şey olabilirdi. :) :)

      Sil