1 Ocak 2015 Perşembe

Shannon Drake - Geceyi Keşfet [YORUM]



Orjinal Adı: Conquer The Night 
Seri Bilgisi: Graham Clan #2
Goodreads Puanı: 3.87
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları
Çevirmen: Özlem Menemenecioğlu Boğahan
Türü: Historical romance

YORUM

2014 yılının son okuduğum kitabı Shannon Drake - Geceyi Keşfet oldu.
Yazarın ilk kitabını okuduğumda hoşuma gitmişti. (yorum için tık tık) Yoğun iskoç tarihi eşliğinde tatlı-sert hatta kovalamacalı bir aşk hikayesi vardı.  İkinci kitabına bakarsak yine iskoç tarihi yoğundu ama daha hüzünlü ve haşindi. 
Arryn Graham, İngiltere kralına sadakat yemini etmeyen bu nedenle asi olarak addedilen iskoç klanlarından birinin lideridir. Karısını ve doğmamış çocuğunu kralın emrindeki Kinsey Darrow'un saldırıları ile çok feci ve trajik bir şekilde kaybetmiştir. İçindeki intikam ateşi kor olup hırsını bilemektedir. 
Kyra kaliçenin vaftiz kızı ve kral tarafından Kinsey Darrow ile nişanlandırılmıştır. Babası ingiliz annesi asil bir iskoç olan Kayra mal ve toprak varlığı ile Kinsey için iştah açan bir ödülden başka birşey değildir. Bunun farkında olan Kayra elinden geldiğince evliliği engellemeye çalışmaktadır. Arryn intikam ateşi ile Kinsey'in kalesini ele geçirir. Ancak onun yerine sevgili leydisi Kayra ile karşılaşır.  Ondan sonra tabir caizse dananın kuyruğu kopar.
İşte bu dananın kuyruğunun kopma meselesi en sorunlu ve yukarıda haşin diye belirttiğim kısmı.
Aslında dönemin gerçekleri belki de öyledir, ama bana biraz fazla geldi. Kadının hem ne kadar değerli ! hem de ne kadar değersiz olduğunu gösteren bir örnek oldu. Sonu tatlıya bağlanıyor ama böyle tatlılık nasıl olur bilmiyorum. Ama yukarıda dediğim gibi dönem gerçekleri bu şekilde olabilir. Onun haricinde yoğun bir şekilde tarih bilgisi ve savaşlar, entrikalar, ihanet, güç denemeleri vs. yine mevcuttu. Bu tarz kitaplarda genel olarak konular çok değişmez, yazım tarzı ya da karakter derinliğiyle kendilerini farklılaştırır. Yazarda gerçeğe uygun ve yoğun bir tarih bilgisine kitabında yer vererek kendini farklılaştırmış. Burada dozajını ayarlamak da önemli. Bir tık daha fazla olsa sanırım insanı sıkma noktasına getirebilirdi. (bu değerlendirme kişiye göre değişebilir tabii)
Kapağa gelirsek, hem dış kapak, hem de iç kapak gayet şık, kaliteli. Keşke bu özen kitabın içeriğine de gösterilseymiş. Redaksiyona yine dikkat diyeceğim. Bir kitabın sunum aşamasına kadar birden fazla elden geçtiğini düşünüyorum.  O nedenle çevrimi unutulmuş cümlenin açıklamasını bilemedim.
Özetle yazarın tarzını sevdim ama ilk kitaptaki keyfi alamadığımı düşünüyorum. Bu nedenle çok iyi veya çok kötü diyemem ama orta karar gibi diyebileceğim bir kitaptı.

ARKA KAPAK


Satış rekorları kıran, ödüllü yazar Shannon Drake ortaçağ İskoçya'sını anlatan sürükleyici yeni bir destanla dönüyor.
13. yüzyılda İskoçya… İskoçya kralının vefatından sonra İngiltere Kralı Edward I'in İskoçya üzerinde hak iddia etmesi üzerine, William Wallace'ın liderliğinde özgürlük savaşının başlatıldığı ve tüm özgürlük savaşçılarının kanun kaçağı olarak kabul edildiği yıllar...
Bir tarafta karısını, doğmamış çocuğunu, akrabalarını katletmiş, evini yakmış Kinsey Darrow'dan intikam almaya yemin etmiş bir kanun kaçağı Arryn Graham, diğer tarafta, kralın gözdesi Kinsey Darrow'la zorla nişanlandırılmış Kyra...
Kyra, Darrow'la evlenmemek için Tanrı'yla her türlü anlaşmayı yapmaya hazırdır... Ama Tanrı'nın onu bir zalimin elinden kurtarıp, bir kanun kaçağının merhametine bırakacağından habersizdir. Kralın gözdesi Kinsey Darrow'un nişanlısının kaderi bir kanun kaçağınınkiyle kesişir.
Shannon Drake bu kitabında; dikkatle araştırılmış, tarihi detaylarla süslenmiş tutkulu bir aşkı anlatıyor. İntikamın, aşkın, tutkunun, zaferin, yenilginin bir arada yaşandığı bu muhteşem romanı, soluk soluğa okuyacaksınız...
"Beş yıldız!
Shannon Drake ışık saçıyor!"
-KAT MARTİN- 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder