9 Ocak 2015 Cuma

Becca Fitzpatrick - Siyah Buz[YORUM]


Orjinal Adı: Black Ice
Seri Bilgisi: -
Goodreads Puanı: 3.82
Türkçe Yayın: Pegasus Yayınları
Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan
Türü: Genç yetişkin, gerilim, aşk.

YORUM

2015 kitap okuma sezonuma hızlı bir başlangıç yaptım. Blogun bugünkü misafiri Becca Fitzpatrick'ten Siyah Buz.
Oldukça tutulan bir fantastik seriden sonra Siyah Buz ile farklı türü denemiş yazar. Genç yetişkin tarzda gerilim yazmış. Liseli iki kız arkadaşın zorlu bir dağ yürüyüşüne çıkmak üzere yola koyulduklarında zorlu hava şartlarında sığındıkları iki kişi tarafından rehin alınmalarını anlatıyor. 
Ufak bir özet geçersem;
Britt ve en yakın arkadaşı Korbie tatillerini Teton Dağlarında zirve yürüyüşü yaparak geçirmeye karar verirler.  Korbie'nin ailesi kızlara Calvin'in göz kulak olmasını istemiştir.  Britt'in asıl amacı Korbie'nin ağabeyi olan eski sevgilisi Calvin'e kendini kanıtlayabilmek ve yapabilirse onu geri alabilmektir. Alışverişte karşılaşırlar Britt onu kıskandırmak için orda bulunan bir genci sevgilim diye gösterir ve gizemli genç onu hiç bozmaz, oyununa katılır. 
Kızlar Idlewilde'da buluşmak üzere Calvin'le sözleşirler. 
Yolda aşırı kar yağışı nedeniyle yollarını kaybederler ve bir kulübeye sığınırlar. Burda iki genç adamla karşılaşırlar ve biri markette karşılaştığı ona yardım eden kişidir. Ancak önceki karşılaşmalarındakine tamamen ters davranır. Her ikisi de garip davranışlar sergiler ve sonunda kızları rehin alırlar. 
Buraya kadar herşey başlangıç, asıl hikaye burdan sonra sonra biçimleniyor. Çözülmemiş cinayetler, gizemli kişiler, hayatta kalma savaşları ve aşk...

Gerilim, polisiye tarzda yazılmış kitapları okumaya başladığımda hemen tahmin yürütmeye başlarım, bir gizem varsa da bulmaya çalışırım. Kitaba çok iyi diyebilmem için en büyük kriter, ters köşe yapmasıdır. Siyah Buz'da ters köşe olmadım. Konu bilindik ve gidişat oldukça tahmin edilebilir. Bunun haricinde olay örgüsü iyi, anlatımı sade ve sürükleyici hatta film tadında. Sonu ise hoş. Artı ve eksileri düşündüğümde orta kararın biraz üzerinde bir kitap diyebilirim.

ARKA KAPAK

Âşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı… Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım. Bakarken yakaladığına inanamıyordum. Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.Beni rehin almıştı. Beni isteğim dışında alıkoymuştu. Son iyilikleri bunu değiştiremezdi. Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmalıydım.Ama gerçekte kimdi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder