29 Haziran 2014 Pazar

HARLEQUİN DESİRE -Caroselli'nin Mirası / Michelle Celmer - Büyük Rekabet / Katherine Garbera -YORUM


Harlequin kitaplarını seviyorum. Mutlu sonla biten, insanın içini ısıtan, romantik ve toz pembe bir dünyayı anlatıyorlar. Bazen gerçek dünyadan kaçıp bir dinlenme istediğiniz anlar için birebir.
Biz de ekip olarak Harlequin Blogger etkinliğine katıldık ve benim şansıma düşen Desire ve Romance serisi oldu.



CAROSELLI'NİN MİRASI - MICHELLE CELMER  

Lucy Bates, Şikagolu zengin iş adamı Tony Caroselli'ye sırılsıklam âşık olduğunu fark edince, Florida'ya kaçar. Kendisinin, Tony'nin zengin ailesinin standartlarına uygun olmadığını düşünür. Ancak hamiledir. Tony'yi görmek ve ona gerçeği söylemek için geri döner.
Zamanlaması muhteşemdir. Tony'yi istemediği bir kadınla evlenmekten kurtarmıştır. Üstelik bebek erkek olursa Tony bir mirasın sahibi olacaktır. Her şey masallardaki gibi mükemmel olabilir aslında, ancak Tony'yi miras konusu ile ilgili zor durumda bırakan bir gerçek söz konusudur. Lucy bu gerçeği öğrendiğinde ne yapacaktır? Yeniden kaçacak mıdır yoksa aşka ve mutluluğa bir şans daha tanıyacak mıdır?

The Caroselli Inheritance Serisi

1) İkili Oyun
2)Gerçek Aşk
3)Caroselli'nin Mirası

YORUM

Hikayemizin erkek karakteri oldukça ünlü çikolata fabrikalarına sahip zengin italyan kökenli Caroselli ailesine mensup Tony. Hayalleri ve ailesinin onun için çizmiş olduğu yol arasında sıkıp kalmış. Aileyi yöneten büyükbasının miras şartı nedeniyle istemediği bir kadınla evlenmek üzere. Eğer bir oğlu olursa alacağı mirasla hayallerinin işini yapmak istiyor.

Kadın karakterimiz ise; berbat bir anneye sahip Lucy. Tony ile bir dönem birliktelik yaşamış ancak çok aşık olunca korkup kaçar. İçinde bir umut Tony'nin peşinden gelmesidir ama gelmez. Ayrıca ilişkilerinin bir de meyvesi olduğunu öğrenir. Fakir ama gururlu kızımız son ana kadar Tony'e haber vermez, çünkü fırsatçı olarak anılmak istememektedir. Ancak "bir dost"tan Tony'nin nişanlanacağı bilgisini alır. 
Evlenmeden önce bir çocuğu olacağını bilmesini istediği için nişan partisine gider. Ancak bilmediği nişan değil, düğünü olduğudur. 
Hikayemizin başlangıcı bu, sonrasında ise, birbirlerini yeniden keşfetmeleri, hamilelik sorunları, aile ilişkileri
gizlenen sırlar...kimi zaman neşeli, kimi zaman üzücü. Harlequin kitaplarının özelliği hikayelerin fazla uzun olmamaları, o nedenle olaylar biraz hızlı gelişiyor ve çok fazla ayrıntı olmuyor.  
Ama kitabın sonunda mutlu bir tebessüm garanti :D :D :D


BÜYÜK REKABET  - KATHERINA GARBERA

Jessi Chandler iş adamı Allan McKinney ile hiçbir zaman uyuşamamıştı. Ona göre ne kadar yakışıklı olsada küstah, kendini beğenmiş ve çok bilmiş kalacaktı. Özellikle aile şirketinin başına geçtiğinden bu yana. Allan ise onun fiziksel çekiciliğine karşı koymakta zorlanıyordu. Çareyi  onunla uğraşmakta bulmuştu.
Şirketin yanı sıra ortak bir noktaları daha vardı onları birbirine muhtaç eden. Bir çocuğa vasilik yapmak!
Allan, bazen çekilmez olsa da Jessi'ye duygusal yönünü göstermekten çekinmiyordu artık. Zamanla aralarında bir bağ mı oluşuyordu acaba? Bu tensel arzu hiç de hesapta yoktu. Belki de bir mucizeyi kucaklayacaklardı...

YORUM

Baby Business Serisinin ikinci kitabı.
Birbirlerine düşman ailelerin çocukları olan Jessi ve Allan'ı önce iş, sonra da bir çocuk bir araya getirir. Jessi'nin yakın arkadaşı Patti ve Allan'ın yakın arkadaşı John bir trafik kazasında hayatlarını kaybederler. Geride minicik kızları Hannah kalır. Arkadaşları vasiyetinde çocuğa vasi olarak ikisini seçmiştir ve aralarındaki düşmanlık geri planda tutup çocuk için en iyisini yapmaya çalışırlar. Aynı zamanda düşmanlıklarına rağmen birbirlerine çekilmeye başlarlar. Ancak ikisi de birbirinden inatçılar ve her ne kadar ilişkilerini fiziksel tutmaya çabalasalar da aşk sessizce ama derinden gelir. 
Açıkcası Caroselli'nin Mirasını daha çok sevdim. Büyük Rekabet'te nedense hikayenin içine fazla giremedim.

Baby Business  Serisi
1) Aşk Mirası
2) Büyük Rekabet





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder