18 Haziran 2014 Çarşamba

Danielle Trussoni - Angelopolis - Angelology#2 [YORUM]



Orjinal Adı:  Angelopolis
Seri Bilgisi: Angelology#2
Goodreads Puanı: 3.31
Türkçe Yayın: Doğan Kitap
Çevirmen: Sıla Okur
Türü: Fantastik

Yorum

Asi Melekler'den sonra Angelopolis'te okundu. Kapak olarak bağlantısız gibi görünse de içeriğin büyük bir kısmını oluşturan kayıpFaberge yumurtaları olması açısından kesinlikle uygun olmuş ama yine de orjinal kapağını tercih ederdim.
Gelelim kitabımıza...
Okuyanlar bilir, ilk kitap Evangeline için bir dönüm noktası olarak bitmişti. (açık açık yazmıyorum, spoileri sevmiyorum)
Buna şahit olan Verlaine ise hem dehşet hem de ihanet hissi içerisinde kalakalmıştı. Angelopolis tam da bu olayın üzerinden 10 yıl geçmiş olarak başlıyor. Bu süre zarfında Verlaine bir akademisyenden melek-nefil avcısına dönmüş. Evangeline ise yeni durumuna ayak uydurmuş. Bir kovalamaca da yeniden yolları kesişiyor.
Ayrıca bu kitapta yine nefiller ve insan türü arasında savaş devam ediyor. İlk kitapta hatırlarsanız olaylar ağırlıklı olarak geçmişte geçiyordu. Angelopolis'te artık tamamen günümüzde geçmekle beraber ilk kitapta da bahsi geçen bazı konuların detaylarına vakıf oluyoruz. Örneğin Evangeline'in annesinin ölümü, araştırmaları gibi.
İlk kitapta Rockefeller ailesinin melekbilimle bağlantısı oldukça irdelenmişti, ikinci kitapta ise, faberge yumurtalarıyla beraber Romanov ailesi ve Rasputin gibi tarihe damga vurmuş kişilikleri anlatmış. Ayrıca Nuh tufanına da oldukça yer verilmiş.Tabii gözcüler bu kitapta da es geçilmiyor. Onlarla ilgili de oldukça önemli gelişmeler var onu söyleyim. Nefiller, Nuh Tufanı, kayıp Faberge yumurtaları,Romanovlar, Rasputin, Gözcüler... Nasıl bir bağlantı kurulmuş hepsi arasında diye sorarsanız okuyup görmeniz gerekir derim. Angelopolis'te yeni karakterlere ve sürprizlere hazırlıklı olun.
İlk kitapta olduğu gibi yine dolu dolu, merak ve heyecan içerisinde sayfaları çevirdiğim bir okuma oldu.
Bu kitapta da yine bazı konular açıkta kaldı gibi geldi. Örneğin Angelopolis ütopyası gerçek olacak mı? Hain Melekbilimci Dr.Azov'un çalışmaları ne olacak? Gözcüler'in sahneye çıkmasıyla dengeler nasıl değişecek? Verlaine'in yumuşak karnı diyebileceğimiz Evangeline'le olan ilişkisi ne olacak? Tüm bu konuların 3. kitapta açığa çıkacağını düşünüyorum ve merakla bu kitabı bekliyorum.
Bu seriyi okuyunca eminim meleklere bakış açınız değişecek :D :D


Değerlendirmem;

4- Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder