24 Mart 2014 Pazartesi

RKBT 19.TUR || Jessica Sorensen - Ella ve Micha'nın Geleceği || 1. Gün|| YORUM (Ella ve Micha'nın Sırrı) ve Çekiliş




Orjinal Adı: The Secret of Ella and Micha
Seri Bilgisi: The Secret #1
Goodreads Puanı: 4.08
Türkçe Yayın: Pena Yayınları
Çevirmen: Şerife Elif Subaş


Yorumum

Aslında turumuz Ella ve Micah'ın Geleceği kitabı için ve serinin ikinci kitabı olunca ilkini de yorumlayalım, ilk kitabı da hatırlatmış oluruz dedik. Daha önce kitabı duymuştum ama nedense bir türlü okumak nasip olmamıştı. Tur vesilesiyle her iki kitabı da okumuş oldum :D 

Aslında ortada çok büyük bir sır yok ama oldukça büyük bir suçluluk duygusu ve bununla birlikte gelen duygusal yükün altında ezilmişlik var. Bu duygular Ella'ya ait ve günün birinde kırılma noktası dediğimiz şeyi yaşıyor. Bunun sonucunda herşeyi geri de bırakarak kayıplara karışıyor. Geri de bıraktıklarının arasında ona çocukluklarından itibaren aşık olan Micah'da var...
Kitabın başlarında tiki bir Ella görüyoruz, Las Vegas'a üniversiteye gitmiş. En yakın denilebilecek arkadaşı Lila'dan bile geçmişini saklamış, çiçekli elbiseli, ponpon kız tipinde bir Ella...
Yaz tatili nedeniyle kasabasına dönmek zorunda kalması, geçmişine, yeni Ella'dan eski Ella'ya bir yolculuk yapmasına neden oluyor. Bu yolculuk geçmişteki korkularıyla yüzleşmesi, hepsinden de önemlisi Micah'la karşılaşması demek.Oysa o kadar kırılgan ki, O'nun aşkına teslim olmaktansa kaçmaya, uzaklaşmaya çalışıyor. 
Micha'ya gelince, sarışın, mavi gözlü ve dudağının kenarında piercingiyle good-badboy diyebileceğimiz bir müzisyen. Ella'nın çocukluk arkadaşı ama kırılma yaşadığı gece ilişkilerinde yeni bir adım atmışken ertesi gün onun çekip gitmesiyle deliye dönüyor. 8 ay boyunca Ella'yı aramaktan vazgeçmiyor ama hayata da küsüyor bir yandan. Müzik yapmıyor, kendini içkiye ve anlamsız boş partilere veriyor.
Ella'nın geri dönmesiyle hayatlarının sadece kötü anılardan ibaret olmadığını göstermeye çalışırken bir yandan da onu yeniden kazanmaya çalışıyor.

Evettt, kitabın konusu özetle böyle... 
Yeni yetişkin tarzında oldukça başarılı bir kitap. Anlatım tarzı akıcı ve çevirisi de iyiydi sanırım bu nedenle çok ama çok kısa zamanda kitabı su içer gibi bitirdim. :D
Yaşanan her şeyi bir Ella'nın bir Micah'nın bakış açısıyla anlatması da ayrıca güzel. İkisinin de ne düşündüğünü, ne hissettiğini, okura bu şekilde daha iyi yansıttığını düşünüyorum. Son olarak kapağını da oldukça sevdim. Hem gizemli hemde tutkuyu güzel yansıtan bir kapak olmuş. 


Değerlendirmem

4-Ortalamanın oldukça üstündeydi, keyif aldım



Çekiliş
a Rafflecopter giveaway





***



Ella ve Michanın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek

Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.

Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ellaya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ellayı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Michaya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır.

Peki, Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder