29 Aralık 2013 Pazar

RKBT 12.TUR || 1. Gün || Tawna Fenske - Yalancı Aşık || Tanıtım -Yorum - Çekiliş


Yazar Adı: Tawna Fenske
Kitap Adı: Yalancı Aşık
Orjinal Adı: Believe It or Not
Seri Bilgisi: Seri değil
GoodReads Puanı: 3.84
Türkçe Yayın: Nemesis Kitap
Çevirmen: Tuğba Kırca Alptekin

Tanıtım

Violet McGinn, anormallikten ve soyut şeylerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan, mantıklı bir kadındır. Belki de bu yüzden kendine meslek olarak muhasebeciliği seçmiştir. Annesi ünlü bir medyumdur ve bir gün hastaneye yatırılır. Violet, annesinin işini bir süreliğine devralmak zorunda kalır ve hiç istemese de sahte medyumluk yapmaya başlar.

Drew Watson, yakışıklı bir bar işletmecisidir. Cumartesi geceleri barında çaldığı müzikler eşliğinde dans eden müşterileriyle ve arkadaşlarıyla mutludur.

Chris Abbott ise her kadının hayalini kurduğu genç, yakışıklı, kibar ve başarılı bir doktordur.

Violet birini seçmelidir. Kalbini mi yoksa mantığını mı dinlemelidir? 
Yolunu bulmaya çalışırken yapacağı bir hata, belki de üçünün kaderini toptan değiştirecektir.


Yorum

Bu seferki tur kitabımız Nemesis Kitap'tan ve yazarı Tawna Fenske olan Yalancı Aşık...
Öncelikle şunu belirtmeliyim kapağı oldukça hoşuma gitmişti ve okumayı düşündüklerimin arasına not almıştım ki tura denk geldi.
Violet Elizabeth Taylor misali siyah uzun saçlı menekşe gözlü bir hatun. Erkek karakterimiz Drew'de ondan aşağı kalır mı maviş gözlü esmer bir yakışıklı... Violet'in medyum(!) annesinin geçirdiği kaza nedeniyle karşılaşırlar ve ilk tanıştıklarından itibaren aralarında çekim oluşur. Ancak şöyle bir sıkıntı vardır. Violet bu konulara inanmamakta, aklın yolu birdir o da mantıktan geçer tarzında olması nedeniyle annesinin yaşam tarzından uzakta son derece basit ve sıradan bir hayat istemektedir.
Drew ise bir striptiz barı işletmecisi (ki kendisi bunu kabul etmez, sadece hafta sonları egzotik erkek dansçı programı olan bir bar işletmesi olduğunu savunmaktadır.) İstediği tanımların dışında kalmaktadır.
Annesinin doktoru Chris ise kesinlikle tam istediği gibidir. Ya da Violet kendini öyle olduğuna inandırmaktadır. Çünkü aklı hep Drew'dedir. Hele de annesiyle yaptığı anlaşma nedeniyle sözde medyumluk yapması ve Drew ile komşu olması da işini kolaylaştırmamaktadır. İstemediğin ot burnunun dibinde biter sözü tam da onlar için yazılmış gibi. Bundan sonrası tam evlere şenlik. Violet'in annesi Moonbeam ve tayfasının yaptıkları, medyumluk seansları, Violet ve Drew'in birbirlerinden uzak durma çabaları...
 Özellikle annesini bir türlü çözemedim. Cidden bir medyum mu yoksa numara mı yapıyor pek emin olamadım ama tatlı cadı bir anne olduğuna eminim. Kızının mutluluğu herşeyden önemliydi ve sanırım çaktırmadan yaptığı şeylerde bunun içindi.
Tawna'nın ilk okuduğum kitabı Yalancı Aşık oldu. Güzel bir günümüz romantik komedisiydi diyebilirim. Okurken insanı yormayan, komik diyalogları ve çekişmeleriyle yeri geldiğinde tebessüm ettirirken, yeri geldiğinde kahkahalar attıran bir kitap oldu benim için. Keyfiniz yok ise, şöyle hafif birşeyler okuyayım da kafamı dağıtayım diyorsanız bu kitap tam size göre...


Değerlendirme

4 - Ortalamanın oldukça üstündeydi, oldukça keyif aldım.



.... ve çekilişşşş

Not: çekilişimiz facebook sayfamızda açıklanacaktır.
a Rafflecopter giveaway




Hoşçakalın, sevgiyle kalın

Çiğdem





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder