31 Ekim 2013 Perşembe

RKBT 1. Gün || Liane Moriarty "Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün" || Yazar Hakkında ve Çekiliş



Turun ilk gününde Yazar Hakkında ve çekiliş'le sizlerleyim.

Yazar Hakkında


Liane 1966 yılının güzel bir kasım gününde Sydney'de doğdu. Hatta çoğu bebek o yaşta gözlerini odaklayamazken Liane doğduktan birkaç saat sonra hemşire odasının camından dikkat çekici bir şekilde babasına gülümsedi.

Liane’nin ilk kelimesi "glug" dır. Bu annesi tarafından tutulan bir bebek kitabına tam olarak kaydedilmiştir. (6 çocuğun en büyüğü olarak, Liana bebek kitabına sahip tek kişiydi bu yüzden o kitaba sık sık atıfta bulunmayı seviyor.)
Çocukken okumayı çok çok severdi, arkadaşları oynamaya geldiğinde kitaplarını saklarlardı. Hala geceleri sıcak banyoda uzun süre kitap okumadan önce yatmaya nasıl gidileceğini bilmiyor.

Liane'in ilk romanı
Şimdiye kadar yazdığı ilk hikayeyi hatırlayamıyor fakat  ilk yayın anlaşmasını hatırlıyor. Babası, hakkında roman yazması için onu görevlendirdi ve avans olarak 1 dolar verdi. Ölü Adamın Adasının Gizemi adını verdiği 3 cilt kitap yazdı.

Okulu bıraktıktan sonra, kariyerine reklam ve pazarlama sektöründe başladı. Kısa bir süre içinde kurumsal  hale geldi, takım elbise giyerdi ve ofisinin küçük olması nedeniyle endişelenirdi. Sonuç olarak pazarlama yöneticisi olarak çalıştığı yayın şirketinden küçük reklam ajansı adını verdiği kendi işini kurmak için ayrıldı. Serbest reklam yazarı olarak çalıştı, sultana bran kutusunun arkasına herşeyi internet ve tv reklamlarından yazdı.

Ayrıca kısa hikayeler ve romanın ilk parçalarını yazdı ve bundan fazlasını yapmadı. Liana gerçek insanların hikayelerinin yayınlandığına inanmıyordu. Bir gün Liane küçük kız kardeşinden (Jaclyn ), Feeling Sorry for Celia romanının yayınlanmak üzere olduğunu öğrendi.


Jaclyn & Liane                     Jaclyn & Liane Today


Liana aceleyle bilgisayara koşarak tüm yayıncılar tarafından basılması reddedilen hayvan olimpiyatları adını verdiği kitabını yazmaya başladı.
Sidneydeki  Macquarie üniversitesinden yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Bu derece kapsamında ilk romanını yazdı. Three Wishes ( 3 dilek), kitabı Pan Macmillan tarafından kabul edildi ve bütün dünyada yayınlandı.
O tarihten itibaren büyükler için 4 tane daha kitap yazdı ve ayrıca çocuklar içinde kitap serileri yazdı.

Sydney manzaraları # 1 New York Times Bestseller Husband's Secret ABD baskısı 

Ağustos 2013 yılında beşinci kitabı Husband’s Secret kitabı Amerikada yayınlandı ve iki hafta içinde Newyork Timesın ençok satanlar listesinde birinci sıraya çıktı.
Liane'in küçük kardeşi Nicola Moriarty 2 kitap yayınladı. Şahane ve ilgi çekici Free Falling adını verdiği kitabı ile takip eden kitabı Paper Chains kitabı Random House tarafından yayınlandı.

Liane ve çocukları

Liane gününü tamamını yazarak geçiriyor ve kocası ve 2 çocuğu ile birlikte Sidney'de yaşıyor. 
Bir zamanlar paraşütle atlama ve tüple dalış yaptı. O dönemlerde parka gitti ve yüzme derslerinde I’m a little cuckoo clok şarkısını söyledi. 
Liana paraşütle atlamayı bir defa yaptığını ve bir daha yapmayı düşünmediğini ifade etti. Liane inanılmaz aktif, hayatı dolu dolu yaşayan bir izlenim vermeyi seviyor. Şu anda zamanını kitap okuyarak ve türk lokumları yiyerek geçiriyor.


Ve Çekilişşşş :D
 katılmak için de burdan buyrunuz lütfen.
a Rafflecopter giveaway




Çekilişe katılanlar için;
Zorunlu kutucukları doldurmazsanız çekilişe hak kazanamazsınız maalesef. Diğer ve her gün tekrarlanan seçenekler size ekstra hak kazandırmak içindir. Kazanma şansınız artar :D 
kazananlar RKBT facebook sayfasında duyurulacaktır.

Tur takvimimizi de hatırlayalım :)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder